"Van Bekaf naar Bevlogen

Dat kan je best zelf...."

Direct aan de slag met stress.
Je hekelt de huidige situatie, herkent inmiddels de nodige stresssignalen en wil weten waar het vandaan komt! Of, beter nog, je wil er gewoon vanaf! Zelf weer de regie hebben over je eigen gezondheid en met een volle tank energie aan de slag. Heb je stress, ben je overspannen of heb je last van een burn-out? Ondanks dat de ernst en duur van de klachten verschillend zijn, zijn wij er bij InspiratieLoods van overtuigd dat je, met een beetje hulp, zelf de oplossing hebt. 

Bij InspiratieLoods fungeren we als spiegel en kijken we met je mee naar de oorzaak van het probleem. Belangrijk in onze werkwijze is dat de begeleiding bestaat uit experts op het gebied van stress. Zo zijn er altijd tenminste een psycholoog en een fysiotherapeut betrokken bij de intake en het programma. De kans dat we iets essentieels missen kunnen wij daarmee vrijwel uit te sluiten. Met een nuchtere blik en gesprekken van mens tot mens zoeken we samen naar de beste versie van jezelf.

Kennismaking (KMG)

We nodigen je altijd eerst uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit is de gelegenheid is om elkaar te leren kennen, we leggen uit wat we doen en jij krijgt ruim de gelegenheid om vragen stellen. Voor ons is het belangrijk dat iemand zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt bij ons. Het kennismakingsgesprek kun je dus ook gebruiken om te kijken of die ‘klik’ er is.

Aan de hand van dit gesprek beslissen we samen of je hulpvraag past bij onze dienstverlening en of er een prettige basis is om samen te werken. Mocht je hulpvraag niet voldoende aansluiten bij ons aanpak? Dan geven we een zo goed mogelijk advies voor een verdere vervolgstap.

Psycholoog Zwolle

De intake

Voorafgaand aan de intake nodigen we je uit online een aantal vragenlijsten in te vullen. Naast de intake met een fysiotherapeut en psycholoog gebruiken we de uitkomsten van de vragenlijsten om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie.

Tijdens de intake nemen we ruim de tijd om te onderzoeken. De fysiotherapeut richt zich m.n. op fysieke ongemakken, belastbaarheid, leefstijl en je medische voorgeschiedenis.
De psycholoog zoomt tijdens het gesprek in op de gedragsmatige kant. Nieuwsgierig naar in stand houdende factoren, gedrag en eventuele zaken uit het verleden die in het heden een rol kunnen spelen, vindt er een gesprek plaats.

Advies

Door het invullen van de vragenlijsten, het onderzoek door psycholoog en de fysiotherapeut ontstaat er een goed beeld over de oorzaak, de complexiteit en de ernst. Samen met jou kijken we dan welk vervolg het meest passend is.

Vanuit inspiratieLoods krijg je een vrijblijvend advies, waar je zelf ook inhoudelijk op kunt reageren.

Gezamenlijk nemen wij dan een besluit over de eventuele vervolg stappen.

Traject

Geen mens is hetzelfde. Als centraal uitgangspunt voor het traject nemen we daarom jouw eigen hulpvraag en doelstellingen. Onze werkwijze krijgt daar om heen vorm. In de eerste fase zal het vooral gaan om educatie (wat is stress, hoe werkt je brein, rol van leefstijl en lichaam etc.). Middels gesprekken en oefeningen ga je vervolgens inventariseren hoe dat zit bij jou. Welke factoren houden je klachten in stand, hoe herken je stress bij jezelf en welke strategieën gebruik je om er mee te dealen.

Tevens ga je fysiek aan de slag met de fysiotherapeut. Hij gaat actief aan de slag en zal bewegen inzetten om je eigen lichaam en je grenzen te leren kennen. Ook zetten hij bewegen in om het vertrouwen in je lichaam waar nodig te verbeteren.

Mocht het nodig zijn, dan zal de psycholoog stilstaan bij het verwerken van zaken die impact hebben gehad in een (recent) verleden.

Lees alles over het herkennen van stress: Hier

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Je hobby’s en werk als middel

Bij InspiratieLoods zet je je eigen omgeving, werk en hobby’s in als middel om te herstellen van je klachten. Door te participeren in bovenstaande domeinen word je uitgedaagd om hetgeen je leert direct toe te passen in de praktijk.

De ervaring die je daar op doet gebruiken we in onze sessies om samen stappen te maken in de richting die je voor ogen hebt.

Wil je hierover meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.