Werkwijze

Het behandeltraject

 

Van bek af naar bevlogen? Dat kan je, met een beetje hulp, best zelf.
Bij InspiratieLoods fungeren we als spiegel en kijken we met je mee naar de oorzaak van het probleem. Door een fysiotherapeut aan een psycholoog te koppelen is de kans dat we iets essentieels missen vrijwel uitgesloten. Met een nuchtere blik en gesprekken van mens tot mens zoeken we samen naar de beste versie van jezelf.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Kennismakingsgesprek

We nodigen je altijd eerst uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit is de gelegenheid is om elkaar te leren kennen, we leggen uit wat we doen en jij krijgt ruim de gelegenheid om vragen stellen. Voor ons is het belangrijk dat iemand zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt bij ons. Het kennismakingsgesprek kun je dus ook gebruiken om te kijken of die ‘klik’ er is.

Aan de hand van dit gesprek beslissen we samen of je hulpvraag past bij onze dienstverlening en of er een prettige basis is om samen te werken. Mocht je hulpvraag niet voldoende aansluiten bij ons aanpak? Dan geven we een zo goed mogelijk advies voor een verdere vervolgstap.

Intake

Voorafgaand aan de intake nodigen we je uit online een aantal vragenlijsten in te vullen. Naast de intake met een fysiotherapeut en psycholoog gebruiken we de uitkomsten van de vragenlijsten om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie.

Tijdens de intake nemen we ruim de tijd om te onderzoeken. De fysiotherapeut richt zich m.n. op fysieke ongemakken, belastbaarheid, leefstijl en je medische voorgeschiedenis.
De psycholoog zoomt tijdens het gesprek in op de gedragsmatige kant. Nieuwsgierig naar in stand houdende factoren, gedrag en eventuele zaken uit het verleden die in het heden een rol kunnen spelen, vindt er een gesprek plaats.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Advies

Na de intake volgt er een overleg tussen fysiotherapeut en psycholoog. Binnen een dag bepalen we, samen met jou, het vervolg.

 

We hebben verschillende mogelijkheden:

Kennismakingsgesprek | Gratis en vrijblijvend

Uitgebreide intake | vragenlijsten, gesprek met fysiotherapeut, gesprek met psycholoog

Relax je hebt Stress | kortdurend preventief programma | 6 sessies   (nu ook volledig online mogelijk)
Actief | 10 weeks programma 
Energiek | 12 weeks programma 
Intensief | 16 weeks programma

Traject

Geen mens is hetzelfde. Als centraal uitgangspunt voor het traject nemen we daarom jouw eigen hulpvraag en doelstellingen. Daaromheen krijgt het traject vorm. In de eerste fase zal het vooral gaan om educatie (wat is stress, hoe werkt je brein, rol van leefstijl en lichaam etc.). Middels gesprekken en oefeningen ga je vervolgens inventariseren hoe dat zit bij jou. Welke factoren houden je klachten in stand, hoe herken je stress bij jezelf en welke strategieën gebruik je om er mee te dealen.

Tevens ga je fysiek aan de slag met de fysiotherapeut. Hij gaat actief aan de slag en zal bewegen inzetten om je eigen lichaam en je grenzen te leren kennen. Ook zetten hij bewegen in om het vertrouwen in je lichaam waar nodig te verbeteren.

Mocht het nodig zijn, dan zal de psycholoog stilstaan bij het verwerken van zaken die impact hebben gehad in een (recent) verleden.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Je hobby’s en werk als middel

Bij InspiratieLoods zet je je eigen omgeving, werk en hobby’s in als middel om te herstellen van je klachten. Door te participeren in bovenstaande domeinen word je uitgedaagd om hetgeen je leert direct toe te passen in de praktijk.

De ervaring die je daar op doet gebruiken we in onze sessies om samen stappen te maken in de richting die je voor ogen hebt.

Dsc04804 (1)

Jos & Kim

Oprichters InspiratieLoods

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Stuur ons dan een berichtje.