InspiratieLoods voor Werkgevers

Samen van betekenis zijn - Geen wachttijden
Meld direct uw werknemer aan

Als werkgever kunt u van grote betekenis zijn als het gaat om de vitaliteit van uw collega’s. Werk heeft de afgelopen jaren een andere rol gekregen in ons leven. Ons werk wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van onze identiteit en dient meer dan eens aan te sluiten bij onze persoonlijke waarden en voorkeuren. Mede daardoor ligt de lat een stuk hoger en er ontstaat meer en meer (zelf opgelegde) druk thuis én op het werk. 

Die toename van de druk zie je terug in de verzuimcijfers. Afgelopen jaar (2020) waren psychische klachten de belangrijkste reden tot verzuim. Wat kan u als werkgever hier aan doen, hoe kan ik psychisch verzuim voorkomen en hoe kan ik werknemers met bijvoorbeeld een burn-out  begeleiden bij hun re-integratie. 

Geen wachttijden

InspiratieLoods kent geen wachttijden. u of uw werknemer krijgt binnen 24 uur antwoord op de mail en wij zien uw werknemer binnen één week voor de kennismaking. 

Verkorten verzuimduur

Onderzoek toont aan dat het vroegtijdig inzetten van een professionele gedragsmatige interventies  de verzuimduur kan verkorten met >30% of zelfs kan voorkomen.

Volledig terug in eigen functie

85% van de werknemers is na het traject bij InspiratieLoods weer volledig aan het werk in eigen functie. De overige 15% zit in de laatste fase van hun opbouw.

Hoe wij samen met elkaar van betekenis kunnen zijn voor uw collega’s?

Lees vooral hieronder verder of vraag direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Kosten en verzuimduur

Schattingen over kosten bij psychisch verzuim lopen uiteen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van functie en sector waarin men zich begeeft. Gemiddeld kost een zieke werknemer 250,- per dag. Tel de  242 dagen bij op die iemand met een burn-out verzuimd bij op en de hoofdpijn wordt nog iets erger. 

Psychisch Verzuim
(overspannenheid, PTSS, Burn-out etc.) is de belangrijkste verzuim reden onder de beroepsbevolking. Dit ziet men vooral terug in de sectoren als; de Zorg, het onderwijs en bij de overheid. 

Wij Ondersteunen

 Bij InspiratieLoods hebben wij ons volledig gespecialiseerd in psychisch verzuim: stress, vermoeidheid, overspannenheid en burn-out klachten. In de eerste plaats kunnen wij u als werkgever ondersteunen bij de re-integratie van uw werknemer.  Ook bieden wij (preventieve) trainingen voor leidinggevende en HR-adviseurs.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Langdurig verzuim onnodig

Als werkgever is het in uw belang dat uw werknemer in goede gezondheid, duurzaam en zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Bij InspiratieLoods starten mensen veelal in de eerste weken met het re-integratieproces. Gedurende het hele traject zal iemand verder opbouwen. De werknemer zit vaak te popelen, vindt het spannend, weet niet goed hoe en ook voor u als werkgever is dit vaak een lastig proces om te begeleiden.

Daarom begeleiden wij naast onze behandeling vanuit InspiratieLoods, waar nodig in overleg met bedrijfsarts en/of huisarts, u en uw werknemer bij het herstellen en re-integreren.

Werkopbouw als middel

Na een (eventuele) periode van broodnodige rust en bijslapen is het tijd om het leven weer op te pakken. Van thuis zitten wordt letterlijk niemand beter. Naast inkomsten zorgt het werk namelijk ook voor een boost aan je gezondheid. Ritme, sociale contacten, verantwoordelijkheidsgevoel etc. zijn allen aspecten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van uw werknemer.
Daarnaast is het de perfecte plek om de inzichten opgedaan in de sessies direct te oefenen in de praktijk. Dit levert vervolgens weer voldoende stof op om bij InspiratieLoods mee aan de slag te gaan.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Gedragsverandering

De oorzaak van stress gerelateerd verzuim ligt nooit alleen bij de werkgever. Altijd spelen er naast factoren op het werk (baanonzekerheid, weinig autonomie, hoge werkdruk, etc) ook persoonlijkheidsvoorkeuren, gedrag, privéproblemen, eigen overtuigingen etc. vaak een belangrijke rol.

InspiratieLoods helpt de werknemer om te kijken waar de schoen wringt, brengt instandhoudende factoren aan het licht en begeleidt mensen in het herstellen en behouden van de balans.
Werk als middel, duurzame inzetbaar binnen het gezin, vrienden en werk als groot doel.

Niet voor nu even oplappen, maar structurele veranderingen in gedrag waardoor men niet alleen de huidige stressvolle periode doorkomt, maar ook toekomstige perioden van verhoogde druk beter kan pareren.

Investering voor u als werkgever

Eenmaal klachten door een burn out kunnen uw werknemers zich laten raadplegen bij huisarts en bedrijfsarts om een diagnose te stellen. Omdat een burnout niet binnen de DSM classificatie valt, worden de kosten gemaakt bij een Psycholoog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast zijn de wachttijden vaak lang en wordt werk niet ingezet als middel om tot herstel te komen. Zonde van de tijd en de inspanning vinden wij bij InspiratieLoods.

Wij vragen de werkgever om de kosten van het traject te dragen. Wij hebben geen wachttijden, houden de lijnen kort (zoeken bijv. ook samenwerking op met uw bedrijfsarts), zijn specialist in stress gerelateerde klachten en hanteren een kleinschalige en zeer persoonlijke aanpak.

Als werkgever vervult u met het inzetten van deze zorg een deel van uw verplichting binnen de wet poortwachter. We komen graag met u in contact. In verband met de Privacywetgeving kunnen wij alleen niet ingaan op individuele problemen. Wel kunnen wij u meenemen in onze algemene werkwijze en kunt u uw hulpvraag in relatie tot de werknemer bij ons neerleggen.

brn out coaching Zwolle
Dsc04804 (1)

Jos & Kim

Oprichters InspiratieLoods

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Stuur ons dan een berichtje.