Werkgever

Wij hebben een oplossing

 

Verzuim door stress is in de eerste plaats natuurlijk vervelend voor de werknemer zelf. Toch kan dit ook voor u als werkgever een behoorlijk hoofdpijn dossier zijn. In de praktijk zien we dat werkgevers tegen tal van problemen aanlopen. Bij langdurig verzuim door bijv. stress neemt de druk op het overige personeel toe, is de planning vaak een uitdaging en verliest u de grip op de thuiszittende collega.
Schattingen over kosten in verzuim lopen uiteen. Gemiddeld kost een zieke werknemer per dag 250-,

De gemiddelde verzuimduur van een burn out is 242 dagen. Dit is onnodig lang. InspiratieLoods beoogd dit te verkorten door naast het inzetten van een wetenschappelijk onderbouwde therapievormen zoals ACT, CGT en Graded Activity ook de opbouw van werk als belangrijk middel in te zetten tijdens het traject. Na de acute fase (0-5 weken) starten wij dan ook met het maken van een werk opbouwplan. Daarbij adviseren wij uw werknemer om periodiek in gesprek te blijven met zijn of haar leidinggevende, waar nodig kunnen wij dit ondersteunen middels een drie-gesprek. Door werk opbouw centraal te stellen leert uw werknemer de aangereikte tools toe te passen, zit u dichter bij het herstelproces en houdt u meer zicht over het verloop van de re-integratie.

Ons aanbod

Afhankelijk van de situatie kiezen we het programma dat het beste voor die persoon past.

Kennismakingsgesprek | Gratis en vrijblijvend

Uitgebreide intake | vragenlijsten, gesprek met fysiotherapeut, gesprek met psycholoog

Relax je hebt Stress | kortdurend preventief programma | 6 sessies   (nu ook volledig online mogelijk)
Actief | 10 weeks programma 
Energiek | 12 weeks programma 
Intensief | 16 weeks programma 

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Langdurig verzuim onnodig

Als werkgever is het in uw belang dat uw werknemer in goede gezondheid, duurzaam en zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Bij InspiratieLoods starten mensen veelal in de eerste weken met het re-integratieproces. Gedurende het hele traject zal iemand verder opbouwen. De werknemer zit vaak te popelen, vindt het spannend, weet niet goed hoe en ook voor u als werkgever is dit vaak een lastig proces om te begeleiden.

Daarom begeleiden wij naast onze behandeling vanuit InspiratieLoods, waar nodig in overleg met bedrijfsarts en/of huisarts, u en uw werknemer bij het herstellen en re-integreren.

Werkopbouw als middel

Na een (eventuele) periode van broodnodige rust en bijslapen is het tijd om het leven weer op te pakken. Van thuis zitten wordt letterlijk niemand beter. Naast inkomsten zorgt het werk namelijk ook voor een boost aan je gezondheid. Ritme, sociale contacten, verantwoordelijkheidsgevoel etc. zijn allen aspecten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van uw werknemer.
Daarnaast is het de perfecte plek om de inzichten opgedaan in de sessies direct te oefenen in de praktijk. Dit levert vervolgens weer voldoende stof op om bij InspiratieLoods mee aan de slag te gaan.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300

Gedragsverandering

De oorzaak van stress gerelateerd verzuim ligt nooit alleen bij de werkgever. Altijd spelen er naast factoren op het werk (baanonzekerheid, weinig autonomie, hoge werkdruk, etc) ook persoonlijkheidsvoorkeuren, gedrag, privéproblemen, eigen overtuigingen etc. vaak een belangrijke rol.

InspiratieLoods helpt de werknemer om te kijken waar de schoen wringt, brengt instandhoudende factoren aan het licht en begeleidt mensen in het herstellen en behouden van de balans.
Werk als middel, duurzame inzetbaar binnen het gezin, vrienden en werk als groot doel.

Niet voor nu even oplappen, maar structurele veranderingen in gedrag waardoor men niet alleen de huidige stressvolle periode doorkomt, maar ook toekomstige perioden van verhoogde druk beter kan pareren.

Kosten

Eenmaal klachten door een burn out kunnen uw werknemers zich laten raadplegen bij huisarts en bedrijfsarts om een diagnose te stellen. Omdat een burnout niet binnen de DSM classificatie valt, worden de kosten gemaakt bij een Psycholoog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast zijn de wachttijden vaak lang en wordt werk niet ingezet als middel om tot herstel te komen. Zonde van de tijd en de inspanning vinden wij bij InspiratieLoods.

Wij vragen de werkgever om de kosten van het traject te dragen. Wij hebben geen wachttijden, houden de lijnen kort (zoeken bijv. ook samenwerking op met uw bedrijfsarts), zijn specialist in stress gerelateerde klachten en hanteren een kleinschalige en zeer persoonlijke aanpak.

Als werkgever vervult u met het inzetten van deze zorg een deel van uw verplichting binnen de wet poortwachter. We komen graag met u in contact. In verband met de Privacywetgeving kunnen wij alleen niet ingaan op individuele problemen. Wel kunnen wij u meenemen in onze algemene werkwijze en kunt u uw hulpvraag in relatie tot de werknemer bij ons neerleggen.

Toa Heftiba 4xe Yvfjcvw Unsplash 400x300
Dsc04804 (1)

Jos & Kim

Oprichters InspiratieLoods

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Stuur ons dan een berichtje.