Onze Programma’s.

Jezelf zijn, Jezelf serieus nemen & om Jezelf lachen!

Agenda Icoon

Binnen één werkdag contact.

Binnen één dag na de aanmelding, plannen we gelijk een kennismaking. Deze vindt waar mogelijk al in de eerste week plaats.

Psycholoog

van Mens tot Mens

In gesprekken van mens tot mens, soms kritisch en direct maar zeker ook met de nodige humor.

Werkopbouw Icoon

Werkopbouw als middel

Werk kent veel gezondheidsbevorderende aspecten, is een speeltuin en de ideale plek om de vaardigheden en belastbaarheid te trainen.

Autonoom Icoon

Toewerken naar Autonomie 

Wat heb jij nodig om  gezond te blijven en gelukkig te zijn? Wij denken mee, jij hebt de regie!

Multidisciplinair Icoon

Multi-disciplinair

Een team bestaat altijd uit 2 specialisten: Een fysiotherapeut, psycholoog en/of pscyho motorisch therapeut.

Inizicht Vector

Inzicht in eigen gedrag en coping

Middels educatie en prestentaties krijgt men inzicht in het ontstaan van gedrag, eigen overtuigingen en welke invloed dit heeft op de omgang met situaties op werk en privé.

Programma’s bij stress, vermoeidheid of burn out

Stress en burn out coaching

Uitgevallen door stress

Eenmaal uitgevallen door stress, vermoeidheid of burn out, is het vaak goed om even tot rust te komen. Na een (korte) periode van broodnodige rust, is het ook weer verstandig om aan de slag te gaan. Met jezelf, binnen de thuissituatie en op het werk.

InspiratieLoods heeft multidisciplinaire programma’s ontwikkeld die je helpen bij het op een duurzame manier opbouwen van je inzetbaarheid.

Jezelf zijn, Jezelf serieus nemen & om jezelf lachen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Alleen dan, zo denken wij, kun je leven naar je volledig potentieel, ben je gelukkig en bevlogen.

Op basis van het gesprek en de intake

Op basis van het kennismakingsgesprek en de  intake kiezen wij uiteindelijk voor het programma, wat het beste aansluit bij de hulpvraag, de complexiteit en context van de problematiek.

4 programma’s op maat

Vier programma’s waarvan 1 kortdurend preventief programma en 3 programma’s die vooral verschillen t.o.v. elkaar in duur en intensiteit. Zoals gezegd maken wij samen op basis van de intake de best keuze. Bekijk hieronder de verschillen.

Relax,

je hebt stress

 • Individueel
 • 6 sessies
 • Eigen hulpvraag centraal
 • Inclusief korte screening.
Fysiek Icoon

ACTIEF

    • Multi-disciplinair
    • 10 weken
    • 20 uur
    • Eigen hulpvraag centraal
Energiek Icoon

ENERGIEK

    • Multi-disciplinair
    • 20 weken
    • 30 uur
    • Eigen hulpvraag centraal
Intesief Icoon (1)

INTENSIEF

    • Multi-disciplinair
    • 16 weken
    • 40 uur
    • Eigen hulpvraag centraal

Inhoud van onze programma’s

Hoewel onze programma’s verschillen in duur en intensiteit, staat steeds de persoonlijke hulpvraag centraal en zijn de thema’s universeel. 

Participatie Icoon (900 X 900 Px)

Participatie staat centraal.

Of het nou gaat om het draaiende houden van een heel gezin, werken of  het uitvoeren van hobby’s; Gelukkig en vitaal participeren op sociaal, persoonlijk en maatschappelijk vlak staat centraal in onze programma’s.

Participatie als middel

Ons programma stopt niet als de sessies eindigen.Door te participeren in bovenstaande domeinen word je uitgedaagd om hetgeen je leert direct toe te passen in de praktijk.De ervaring die je daar op doet gebruiken we in onze sessies om samen stappen te maken in de richting die je voor ogen hebt.

Fysiek Icoon

Fysiek en mentaal

Het stress systeem heeft invloed op ons lichaam en andersom. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch dat je zowel fysiek, als mentaal aan de slag gaat met de psycholoog, fysiotherapeut of psychomotorisch therapeut. 

Praktisch Icoon

Coping en persoonlijke voorkeuren

Als jij vanuit je voorkeuren handelt? Is dat altijd even effectief of zijn er efficiëntere manieren om een situatie aan te pakken? Tijdens het traject kijken wij naar jou persoonlijke voorkeuren, talenten en handelswijze. En gaan, waar nodig opzoek naar andere inzichten en strategieën. 

Multidisciplinair Icoon

Ervaringsgericht

Naast de gesprekken en opdrachten zullen wij ook ‘ervaringsgerichte’ oefeningen inzetten om hetgeen je bepraat te bestendigen of je nieuwe informatie te verschaffen door te doen.

Leefstijl Icoon

Leefstijl

Ons stress-systeem wordt beinvloed door onze manier van leven. Gedurende het traject geven wij educatie of advies over leefstijl en maken wij samen een plan van aanpak om eventuele aandachtspunten  aan te pakken.

Educatie 3 Icoon

Stresshandboek

Aan het begin van het traject ontvang je van ons een handboek met daarin educatie over stress systeem en ons gedrag. Ook zit hij vol met oefeningen die je thuis en tijdens de sessie kan maken.  

Inizicht Vector

.ACT – CGT – EMDR 

Het fundament van onze programam’s rust op reeds wetenschappelijk onderbouwde methodes als; 
ACT – Active commitment therapy.
CGT – Cognitieve gedrags therapie. 
EMDR – Trauma verwerking (alleen bij indicatie).

Afhankelijk van de hulpvraag, de uitkomst uit de vragenlijsten en de intake kijken wij wat de beste strategieën zijn gedurende een programma. 

Je wordt hier op een goeie en rustige en efficiënte manier geholpen. In alle rust maar toch heel effectief en stapsgewijs. Complimenten.

Rudi

Super! Kim en Jos vullen elkaar goed aan, het is fijn om je vanuit verschillende invalshoeken te informeren en zo meer zicht te krijgen op de situatie waar je in beland bent. Door middel van……. 

Gina

Neem contact met ons op