Over InspiratieLoods

 Over ons

Op deze pagina lees je alles over ons. Hoe, maar vooral waarom InspiratieLoods in 2019 in Zwolle gestart. Drijvende krachten en oprichters Kim Bokking (psycholoog) en Jos Gerritsen (fysiotherapeut) leren mensen beter omgaan met de druk van buitenaf en de druk die men zichzelf oplegt. De ervaringen die beide hebben opgedaan in de chronische pijn- en vermoeidheid revalidatie, hebben hun visie op gezondheid en stress doen veranderen.

Met die veranderde visie is ook hun aanpak veranderd, meer omvattend en grondiger.  Stress speelt zich immers niet alleen af in ons brein, maar is ook van invloed op ons lijf en andersom.
Deze allesomvattende benadering geeft meer inzichten en middelen om de kern van de problematiek aan te pakken. Naast gedrag spelen zaken als; voldoende beweging, voeding, slaap en sociale context een belangrijke rol bij het ontstaan van distress of een burn out.  

Jezelf zijn, jezelf serieus nemen en om jezelf kunnen lachen. Dit zijn, net als deskundigheid, een informele sfeer en goede gesprekken, belangrijke voorwaarden voor een geslaagd traject. Verwacht bij InspiratieLoods geen wachtkamers of kleine behandelkamers, maar een plek waar je aangemoedigd wordt om aan de slag te gaan. Een eigentijdse en moderne plek met dito aanpak. 

Kim en Jos

Wil je vrijblijvend kennismaken met Kim en Jos? 

Vandaag aan de slag met je gezondheid? Lees meer….

Over Jos

Ik geniet van authenticiteit, unieke persoonlijkheden en van het leven. Als die eigen identiteit soms en onbedoeld onder druk te komt staan, ontwikkelt iemand stress die gepaard gaat met ‘vage’ klachten die veelal medisch onverklaarbaar zijn. Vervelend en tegelijkertijd super interessant. Ervaring leert dat er niet altijd een verklaring is en dat als er al een verklaring is, je het soms beter kan zoeken in eigen gedrag en handelen.

Hoe komt gedrag tot stand, waarom doen wij de dingen die we doen en op welke manier heeft dit invloed op mijn ‘fysieke gezondheid’.
Is voortdurend de beste versie van jezelf zijn realistisch? En als dat even niet lukt? Gaat het slecht? Als je een periode vermoeider bent dan anders? Ben je dan ziek?

De ervaring die ik opgedaan heb als fysiotherapeut in de chronische pijn heeft mijn visie op gezondheid en ziekte doen veranderen. Een aantal jaren (werk)ervaring rijker, en een paar afgeronde studies verder (o.a. ACT) fascineert dit mij nog steeds.

Mensen beschrijven mij als; bevlogen, doeltreffend en humorvol. Ik probeer vanuit verbinding, soms kritisch en direct, mensen aan te zetten tot actie en persoonlijke groei.

Over Kim

Van betekenis zijn voor andere mensen is mijn doel. Het gedrag van de werkende mens inspireert mij! Daarom heb ik gekozen voor een combinatie van studies. Eerst Human resource management, daarna Psychologie met daarnaast een aantal vakken Sportpsychologie.
Je vindt in mij een psycholoog die nuchter, empathisch en analytisch is, iemand waarmee elke gebeurtenis bespreekbaar is. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat elke situatie, periode of moment van veranderlijke aard is. Vaak kun je hier zelf weer grip op krijgen met de juiste ondersteuning.

Rust roest en daarom is actief met je problemen aan de slag gaan belangrijk. Juist ook als de bron van je problemen werkgerelateerd is of op je werk versterkt wordt. In de afgelopen jaren, als psycholoog en teamleider in de revalidatie van mensen met chronische pijn, heb ik gezien hoe fysieke en mentale klachten met elkaar in verband staan. En dan met name de impact van overmatige of chronische stress op fysieke klachten. De kracht van samenwerking tussen verschillende behandelaren ben ik in deze setting heel erg gaan waarderen. Met InspiratieLoods wil ik op mijn eigen wijze werken, kwaliteit leveren én het verschil maken voor mensen.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden op de tennisbaan, ga ik graag wandelen of naar een gezellige kroeg. Ook kijk ik graag voetbal of lees ik een boek.

Kunnen wij je helpen? Stuur ons gerust een bericht.