Over ons

Over ons

InspiratieLoods is in 2019 in Zwolle gestart. Kim (psycholoog) en Jos (fysiotherapeut) werken vanuit een eigen kantoor of online via beeldbellen. Ze leren mensen die hinder ondervinden van stress hier beter mee om te gaan. Door de ervaring in de chronische pijn- en vermoeidheid revalidatie, het werken in multidisciplinaire teams en de overtuiging dat het in deze tak van sport beter kan, zijn Kim en Jos InspiratieLoods gestart. 

Jezelf zijn, jezelf serieus nemen en om jezelf kunnen lachen. Dit zijn, net als deskundigheid, een informele sfeer en goede gesprekken, belangrijke voorwaarden voor een geslaagd traject. 

Dsc04804 (1)

Over Jos

Ik geniet van authenticiteit, unieke persoonlijkheden en van het leven. Als die eigen identiteit soms en onbedoeld onder druk te komt staan, ontwikkelt iemand stress die gepaard gaat met ‘vage’ klachten die veelal medisch onverklaarbaar zijn. Vervelend en tegelijkertijd super interessant. Ervaring leert dat er niet altijd een verklaring is en dat als er al een verklaring is, je het soms beter kan zoeken in eigen gedrag en handelen.

Hoe komt gedrag tot stand, waarom doen wij de dingen die we doen en op welke manier heeft dit invloed op mijn ‘fysieke gezondheid’.
Is voortdurend de beste versie van jezelf zijn realistisch? En als dat even niet lukt? Gaat het slecht? Als je een periode vermoeider bent dan anders? Ben je dan ziek?

De ervaring die ik opgedaan heb als fysiotherapeut in de chronische pijn heeft mijn visie op gezondheid en ziekte doen veranderen. Een aantal jaren (werk)ervaring rijker, en een paar afgeronde studies verder (o.a. ACT) fascineert dit mij nog steeds.

Mensen beschrijven mij als; bevlogen, doeltreffend en humorvol. Ik probeer vanuit verbinding, soms kritisch en direct, mensen aan te zetten tot actie en persoonlijke groei.

Over Kim

Van betekenis zijn voor andere mensen is mijn doel. Het gedrag van de werkende mens inspireert mij! Daarom heb ik gekozen voor een combinatie van studies. Eerst Human resource management, daarna Psychologie met daarnaast een aantal vakken Sportpsychologie.
Je vindt in mij een psycholoog die nuchter, empathisch en analytisch is, iemand waarmee elke gebeurtenis bespreekbaar is. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat elke situatie, periode of moment van veranderlijke aard is. Vaak kun je hier zelf weer grip op krijgen met de juiste ondersteuning.

Rust roest en daarom is actief met je problemen aan de slag gaan belangrijk. Juist ook als de bron van je problemen werkgerelateerd is of op je werk versterkt wordt. In de afgelopen jaren, als psycholoog en teamleider in de revalidatie van mensen met chronische pijn, heb ik gezien hoe fysieke en mentale klachten met elkaar in verband staan. En dan met name de impact van overmatige of chronische stress op fysieke klachten. De kracht van samenwerking tussen verschillende behandelaren ben ik in deze setting heel erg gaan waarderen. Met InspiratieLoods wil ik op mijn eigen wijze werken, kwaliteit leveren én het verschil maken voor mensen.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden op de tennisbaan, ga ik graag wandelen of naar een gezellige kroeg. Ook kijk ik graag voetbal of lees ik een boek.

Dsc04804 (1)

Jos & Kim

Oprichters InspiratieLoods

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Stuur ons dan een berichtje.